Bak!

Bakade igår kväll..!
Rätt så goda ändå...




Sylt rutor:
Ugnstemp: 200°C

4 ½ dl mjöl
1½ dl socker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
2 dl lingonsylt


Strössel:
1½ dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör

Blanda mjöl, socker och bakpulver.
Finfördela mattfettet i detta.
Tillsätt ägg och blanda allt samman.
Tryck ut degen i en smord liten långpanna (ca 20x30 cm).
Finfördela lingonsylten över.

Blanda gryn, socker och vaniljsocker.
Smällt smör och häll över.
Rör om väl.
Bred ut över sylten.

Grädda i nerde delen i ugnen ca 20 min.

Låt kakan svalna innan den delas.



Alltid kul att testa nya recept..!
Fick en recept samling av mamma igår..!
Hehe..!
Så nu har man nya saker att pröva på jobbet..!

// Emma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0