Recept:

Franska bröd
4 st.

100g jäst
1 l vatten
(37°)
1 msk salt
50g smör
1 msk sirap
2,5 l mjöl

Smula jästen, häll över vatten och tillsätt salt, smör, sirap och mjöl.
Arbeta degen smidigt tills den släpper från kanterna.
Låt jäsa övertäckt 15 minuter.

Knåda degen smidigt på mjölat bakbort.
Dela i fyra delar och forma till längder.
Lägg på en smöd långpanna (högkant), pensla mellan varje bröd, täck över och låt jäsa i 30 minuter.

Grädda i 200°, mitt i ugnen i 30 minuter.

Låt svalna under bakduk.

NJUT!


// Emma


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0